AY ÇÖREĞİ

29 Ekim 2008 Çarşamba


4 su b. un
yarım p. yaşmaya
1 yumurta
125 gr. margarin
1 su b. süt
yarım çay b. su

İç harcı için:
kek parçaları
ceviz
kuru üzüm
kuru kayısı
kuru meyveler

Yumuşatmak için:
süt


HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına 4 su bardağı unu
alın.Üzerien yarım paket yaş maya 1 yumurtanın akını
125 gr.margarin,4 çorba kaşığı toz şeker ve sütü ekleyerek
bir kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
İç harcı için bir kapta kek parçalarını küçük parçalara ayırın.
Üzerine kuru üzüm,kuru kayısı,ceviz ve kuru meyveler
ilave edin .Üzerine süy ilave edin.
Hamurdan bezelere ayırın ve merdane ile açın.
Hamurun içine iç malzemesini ilave edin.
Hamura ay şekli verip fırın tepsisne dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 180 decelik fırında pişirin.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011