Beşamel Soslu Ispanak Böreği

29 Ekim 2008 Çarşamba







Malzemeler
- 2 tane yufka
- 1/2 kg. ıspanak
- 1 büyük soğan
- Yeteri kadar tuz,karabiber
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı kaşar peyniri
- 1 tane yumurta
- Sosunun Malzemesi:
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı peynir
- 1 adet yumurta
Beşamel Soslu Ispanak Böreği
Süre:40 dk - 8 Kişilik









Yapılışı
Ispanakları ayıklayıp yıkayın ve süzgeçte suyunu iyice süzün, piyazlık olarak doğradığınız soğanla karıştırarak içine karabiber koyun.

Daha sonra yufkaları açarak dörde bölün. Yufkaların üzerine ıspanak koymadan önce bir yemek kaşığı sıvı yağ ile yağlayın. Ardından içine ıspanak serperek geniş tarafından sarın ve gül böreği gibi kıvırarak tepsiye dizin.

Sosunun hazırlanışı:
2 kaşık unu, 1 kaşık margarinle hafif kavurun, sütü azar azar ilave ederek muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. Hafif soğuyunca içine yumurta kırarak iyice karıştırın.

Sosu böreklerin üzerine eşit olarak koyup, peynir serpin. 200 derecede 25 dakika pişirin. Sıcak olarak ikram edin.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011