beşamel soslu, sucuklu fırın makarna

29 Ekim 2008 Çarşamba



Firin_makarna



forumdaki tarifler arasından hemen yapabileceğim pratik bir tanesini bulmaya çalışırken fırın makarna başlığına rastladım.  ben de bu başlığa gelen cevapları harmanlayıp beşamel soslu sucuklu fırın makarna pişirdim. (teşekkürler deniz a, reyhanyurtsever, elos ve seçil)  bu yemek yanında turşu ile servis yapılır bir de üzerine çay ikram edilirse çok lezzetli oluyor...

malzemeler:


  • yarım paket makarna

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 3 yemek kaşığı margarin

  • 1,5 yemek kaşığı un

  • 3 su bardağı süt

  • 1 yumurta

  • 1 su bardağı kaşar rendesi

  • 1 parmak sucuk

  • 1 domates


hazırlanması:

  1. tencereye suyu koyup kaynatın. bu arada bir tavaya 3 yemek kaşığı margarini koyup kızdırın. yağ kızınca unu ekleyip kokusu gidene kadar kavurun. en son 3 su bardağı süt devamlı karıştırarak azar azar ekleyin. süt yoğunlaşana kadar (ara sıra karıştırarak) kaynatın.

  2. tenceredeki su kaynayınca tuzu ve makarnaları ekleyin. makarnalar yumuşayana kadar pişirin. pişince süzüp geniş bir kaseye alın.  beşamel sosu ekleyip karıştırın.  kaşar rendesinin yarısını ve bir yumurtayı ekleyip tekrar karıştırın.  en son hafif kızartılmış sucukları ekleyin.

  3. tüm karışımı dikdörtgen pyrex'e döşeyin. üzerine kalan kaşar rendesini serpin.  en üste halka halka doğranmış domatesleri dizin. 175C fırında pişirin.



Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011