Malzemeler - Hamuru İçin: - 20 çorba kaşığı un - 150 gr. margarin - 1 çay bardağı su - Üst Malzemesi: - 1 adet kabak - 1 demet taze soğan - 2 adet domates - 2 çorba kaşığı tavuk eti - 1 su bardağı bezelye - Sos İçin: - 1 su bardağı süt - 100 gr. krema 2 adet yumurta - 3 çorba kaşığı un - Tuz,beyazbiber,kırmızıbiber | Süre:60 dk - 4 Kişilik |
Yapılışı |
Su, tuz, un ve margarini mutfak robotunda yoğurarak hamur haline getirin. Bu hamuru buzdolabında 1 saat dinlendirin. Sürenin sonunda kenarları dışarı gelecek şekilde fırın tepsisine yayın. Sebzeleri yıkayıp, kabuklarını temizleyin ve ufak ufak doğrayın. Hamurun üzerine sebzeleri ve tavuk etini yayın. Bezelyeyi dökün. Sos malzemelerini iyice karıştırıp sebzelerin üzerine dökün. Fırında 200 derecede 45 dakika pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapın. |
0 yorum:
Yorum Gönder