BOHÇALI KEBAP

29 Ekim 2008 Çarşamba


1 su b. süt
2 yumurta
alabildiği kadar un
tuz


iç harcı için:
400 gr kuşbaşı et
1 çorba k. dolmalık fıstık
1 soğan
2 diş sarımsak
2 havuç
1 tutam maydanoz
1 çorba k. un
tuz,karabiber


üzeri için:
1 yumurta sarısı
haşhaş tohumu,susam


HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına 2 adet yumurtayı kırın.
Üzerine 1 su bardağı sütü ilave edin ve mikserle
çırpın.Üzerine alabildiği kadar un ve tuzu ekleyin yoğurun.
Hamur kulak memesinden biraz daha yumuşak kıvamda olmalı.
Hamurdan bezelere ayırın ve her bir bezeyi kullanacanığız
tava büyüklüğünde açın.
Tavaya sıvıyağı alın ve hamurları arkalı önlü yarı
kıvamda pişirin.Bezeleri bitene kadar bu işlemi
tekrarlayın.
İç harcı için tavaya sıvıyağı alın.Üzerine 400 gr.kuşbaşı
eti alın.Üzerine ince kesilmiş sarımsak ve soğanı ilave edin.
2 adet rendelanmiş havucu ilave edin.
Üzerine ince kesilmiş maydonozu ekleyerek ocaktan alın.
Fırın tepsisinine kızartılmış hanurları alın.Üzerine etli iç malzemeyi
ilave edin ve ucunu kapatın.Üzerine haşhaş tohumu veya susam serpin.
Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirin.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011