Çatlak Çörek

29 Ekim 2008 Çarşamba







Malzemeler
- 250 gr. margarin
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı sirke
- 1 çay bardağı soda
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet yumurta
- Tuz
- Alabildiği kadar un
- İçi İçin:
- Kaşar peyniri
- Sucuk
Çatlak Çörek
Süre:90 dk - 12 Kişilik















Yapılışı
Erimiş ve soğumuş margarin, zeytinyağı, yoğurt, sirke, maden suyu, yumurta ve tuz karıştırılır. Alabildiği kadar un ve kabartma tozu ilave edilip kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurulur. Üzeri örtülüp 1 saat buzdolabında dinlendirilir.

Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kaparılıp içine sucuk ve rendelenmiş kaşar peyniri koyulur. Yuvarlak şekil verilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve susam serpilir. Üzerleri bıçakla artı şeklinde kesilir. 180C fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011