Çiğ Börek

29 Ekim 2008 Çarşamba







Malzemeler
- Hamuru İçin
- 4 su bardağı un
- su
- 1 yumurta
- tuz
- İç Malzeme
- 250 gr. kıyma
- 1 orta boy soğan
- 1/2 demet maydanoz
- Tuz, karabiber
- Kızartmak için sıvıyağ
Çiğ Börek
Süre:60 dk - 6 Kişilik









Yapılışı
Unu tezgahın üzerine koyup ortasını açın biraz su, yumurta ve tuz ekleyip yoğurun, yoğunluğuna göre su eklemeye devam edin, kulak memesi kıvamında bir hamur elde ettiğinizde tezgahın üzerinde rulo yapıp 3 parmak arayla kesip küçük toplar yapın.

Her birini yaklaşık 15 cm çapında açıp içine, yemeklik doğranmış soğanla, maydonoz, tuz ve karabiber eklenmiş kıyma harcından yarım ay dolacak şekilde koyun. Diğer tarafı üzerine kapatıp, kızgın yağda iki tarafıda renk alana kadar pişirin.

Her hamur için aynı işlemi uygulayın.

Not: Kızartmayı bol yağda yapın.Kızartmaları tavadan alıp direkt havlu peçetenin üzerine koyarsanız fazlalık yağı almış olursunuz.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011