Domatesli Cenova Pidesi

29 Ekim 2008 Çarşamba

MALZEMELER
2 adet yuvarlak pide
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
(İçine 2 diş dövülmüş sarmısak katarsanız çok daha lezzetli olur.)
6 adet orta boy domates
200-250 gr tost kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen

HAZIRLANIŞI
Pidelerin ortasını oyup çıkaralım ve bir havuz şekline getirelim. Pidenin üzerine, kenarlarına yani her tarafına özellikle sarmısaklı zeytinyağını gezdirip, fırın tepsisinin üzerine yerleştirelim.
Öte yandan domatesleri tavla zarı formunda küp küp doğrayalım. Kaşar peynirimizi de aynı şekilde kesip, dilimleyelim ve derin bir kase içinde peynirlerle domatesleri karıştırıp, üzerine kuru fesleğeni serpiştirelim. Sonra da bu harcı pidelerin üzerine yerleştirip, 175 dereceye ayarlı fırında 10-12 dakika kadar pişirelim. Peynirler iyice erimiş, domateslerle karışmış tıpkı pizza haline gelmiş olmalı. İsterseniz kebapçılardan alacağınız, daha ufak yuvarlak pidelerle de bu işi yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011