Elbasan Tava

29 Ekim 2008 Çarşamba





Malzemeler :

* 500 gr. kuzu gerdan
* 2 yumurta
* 1 su b.yoğurt
* 1 su b.un
* et suyu
* tuz
* karabiber
* kekik

Hazırlanışı :

Haşlanmış 500 gr. kuzu gerdanının eti didiklenerek fırın kabının altına yayılır.Eğer etin kuru olacağını düşünüyorsanız, et suyu ilebiraz yumuşatabilirisiniz. Üzeri için karıştırma kabında yumurta, un tuz, karabiber ve kekik karıştırılır. Daha sonra alabildiği kadar tavuk suyu eklenerek karıştırılır. Bu karışım gerdan etinin üzerine gezdirilir. Fırına verilerek üzeri kızarana kadar pişirilir.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011