Elmalı Tart

29 Ekim 2008 Çarşamba

MALZEMELER
6.5 çorbakaşığı margarin
4 çorbakaşığı soğuk su
2 çorbakaşığı şeker
1.5 su bardağı un
8 adet elma

Krema için :

1/2 su bardağı tozşeker
1.5 su bardağı süt
badem esansı
1/2 litre su

6 Kişilik

HAZIRLANIŞI
Elmaları soyup, dilimleyin. Yarım litre suda tozşekeri karıştırarak iyice eritin. Daha
sonra elmaları suya atarak yumuşamaya bırakın.
Tart malzemesini hamur haline getirip, buzdolabına koyun.
Krema içiw süt, yumurta sarısı, şeker ve mısır ununu, karıştırıp bir taşım kaynatın. Bu karışımı 22-24 cm çapında bir tart kalıbına boşaltıp, üstüne hazır keki yerleştirin. Üzerine elmalı karışımı yerleştirdip, badem esansını damlatın ve 225 derecede 35-40 dakika kadar pişirin.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011