bayram benim için gubate, tuhurje ve baklava demek ama kurban bayramına özel olarak annemin haşlama et tarifini yazacağım. haşlamayı kurbanın ertesi günü pişirseniz daha uygun olur...
malzemeler:
- 2kg kemikli et (gerdan/kol veya but olabilir)
- 2 baş kuru soğan
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 litre soğuk su
hazırlanması:
- eti kasabınıza parçalatıp haşlamalık olarak hazırlatın.
- etleri soğuk suyla yıkayıp sularını süzdürün, derin bir tencereye alın. (vaktiniz varsa normal yoksa düdüklü tencereye koyun.) 2 baş kuru soğanı soyup bütün olarak etlerin yanına koyun.
- 1,5 litre soğuk suyu ilave edin. (su etlerle yüze yüz olacak.) tencereyi kapağı aralık olarak yüksek ateşe oturtun. kaynamaya başladıktan sonra altını kısın. (kısık ateşte et suyunun rengi koyulaşıyor, yüksek ateşte et hemen kaynamaya başlayınca etin suyu daha berrak oluyor.) tencerenin üzerinde oluşan köpükleri kevgirle alın.
- eğer düdüklü tencere ise et pişirme ayarına getirip 15-20 dakika kadar pişirin. normal tencere ise altını kısıp kapağı hafif aralık bırakın. taşmaması için arada kontrol ederek yaklaşık 1 saat pişirin.
- piştikten sonra tuzunu ilave edip pilav eşliğinde sıcak servis yapın. et suyuna 1-2 damla limon suyu damlatılırsa daha lezzetli olur.
0 yorum:
Yorum Gönder