ETLI EKMEK

29 Ekim 2008 Çarşamba



SİVASDA ETLİ EKMEK DÖKÜLÜR...

ekmek için:
3 su b. un
20 gr. yaşmaya
1 tatlı k. tuz
1 tatlı k. tozşeker

İç harcı için:
400 gr. kıyma
1 soğan
2 domates
4 biber
1 tutam maydanoz

HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına un alınır, ortası açılır.içine maya,tuz,şeker
ve su ilave edilerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur.
Diğer tarftan iç harcı için; soğan, domates ve biber doğranarak
doğrayıcıya alınır.ince kıyılınca için maydanoz da ilave edilir.daha
sonra bu karışım kıyma ila karıştırılır.hamurlar bezelere ayrılıp
uzunlamasına açılır.üzerine hazırlanan harçtan sürülerek
yağlanmış tepsiye alınır.250 derecelik fırında 10- 12 dk. pişirilir.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011