etli taze bakla

29 Ekim 2008 Çarşamba

etli taze bakla




etli taze bakla

aslında tarife "mevsimin en taze sebzelerinden biri de bakla" diye başlamayı düşünüyordum ama internetten tam mevsimini ararken engin akın'ın bakla ve enginar başlıklı harika yazısını bulunca onun linkini vermeyi daha uygun buldum... (yazıyı okumak için siteye üye olmak gerekiyor...)malzemeler:

  • yarım kg taze bakla

  • 1 limonunun suyu

  • 1 yemek kaşığı un

  • 1 litre soğuk su

  • 2 baş soğan

  • yarım çay bardağı zeytinyağı

  • 200 gr kıyma

  • 1 yemek kaşığı domates salçası

  • kaynar su

  • 1 kesme şeker

  • tuz

  • yarım demet kıyılmış dereotu


hazırlanması:
1. baklaların kılçıklarını ayırıp yıkayın ve herbirini ikiye bölün.

2. genişce bir kaseye yarım limon suyu, 1 yemek kaşığı un ve 1 litre soğuk su koyun. baklaları bu suyun içinde bekletin.

3. 2 soğanı yemeklik doğrayıp tencereye alın. yarım çay bardağı zeytinyağı ve 200 gr kıyma ile birlikte kıyma bıraktığı suyu çekene kadar kavurun. tencereye 1 yemek kaşığı domates salçası ekleyip 1-2 defa çevirin.

4. baklaları süzgeçle kaseden çıkarıp tencereye ekleyin. 2-3 dakika kavurun. üzerlerine çıkacak kadar kaynar su ekleyin. yarım limon suyunu ve 1 kesme şekeri de tencereye ilave edin.

5. tencerenin ağzını alüminyum folyo ile kapatıp, arasıra kontrol ederek, yarım saat-45 dakika pişirin. pişmesine yakın tuzu ve kıyılmış dereotunu ekleyin.

6. piştikten sonra 10 dakika dinlendirip yoğurtla servis yapın.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011