Evişi Lahmacun

29 Ekim 2008 Çarşamba







Malzemeler
- 2 su bardağı un
- 2 çay kaşığı tuz
- 3 gr. kuru maya
- 1/2 tatlı kaşığı tozşeker
- 1/4 su bardağı ılık su
- 150 gr. yoğurt
- 450 gr. domates
- 1 orta boy soğan
- 250 gr. kıyma
- 1 demet maydanoz
- 5 diş sarımsak
- 5 adet sivribiber
Evişi Lahmacun
Süre:60 dk - 5 Kişilik












Yapılışı
Ön hazırlık olarak, soğan, maydanoz, ve sivribiberi ince kıyın. Sarmısağı dövün. Maya ve toz şekeri ılık suyla ezin. Limonu 8�e bölün. Kabuklarını soyduğunuz domatesleri de minik küpler halinde doğrayın.

Unu eleyin. 2 yemek kaşığını ayırıp kalanını 2 çay kaşığı tuzu katıp karıştırın. Unun ortasını havuz biçiminde açın. Mayalı şekerli suyu ve yoğurdu koyup iyice karıştırın. Elde ettiğiniz yumuşak hamuru ele yapışmaz kıvama gelene kadar yoğurun.

Üzerine nemli bir bez örterek 30 dakika kadar ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın. Hamuru iri yumurta büyüklüğünde hamur parçalarına ayırın. Her pazıyı unlayarak elinizle yarım santim kalınlıkta yuvarlak olarak açın.

Bu arada harcı hazırlayın. Bunun için, bir kapta domatesi, soğanı, kıymayı, maydanozu, sivribiberi, sarmısağı, tuz ve karabiberi iyice karıştırın.

Hazırladığınız harcı, açtığınız hamurların üzerine yayın. Unladığınız fırın tepsisine lahmacunları dizin. Önceden 220 derecede ısıttığınız fırına koyduğunuz lahmacunları 15 dakika sonra çıkarabilirsiniz.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011