Fasülyeli Milföy Sepeti

29 Ekim 2008 Çarşamba







Malzemeler
- 1/2 kg. taze fasulye
- 1 adet soğan
- 2 çorba kaşığı margarin
- 100 gr. pastırma
- 8-10 adet milföy hamuru
- 1 yumurtanın sarısı
- Tuz,karabiber
Fasülyeli Milföy Sepeti
Süre:35 dk - 6 Kişilik









Yapılışı
Fasulyeleri ayıklayıp yıkayın ve süzgece alın. Suyu süzülen fasulyeleri önce ikiye sonra dörde bölün. Üzerini örtecek kadar tuzlu suda haşlayıp suyunu süzün.

Soğanı ince ince kıyın ve margarinle kavurun. Pastırmaları sebze tahtasında kıyarak kavrulan soğana ilave edip karıştırın. Haşlanmış fasulye, tuz, karabiber ilave edin. Malzemeleri bir müddet kavurun ve ateşten alın.

Milföy hamurunu tezgaha alın. Hamurun iki kenarını ortada 3 parmak yer kalacak şekilde 1 cm eninde kesin. Kestiğiniz hamurun alt ve üst parçalarını üst kısımda birbirine yapıştırın. Hamurun yan kısımlarını iki taraf da eşit olacak şekilde birer parmak genişliğinde şeritler halinde kesin.

Hamurun orta kısmını fasulyeli iç malzeme ile doldurun. Kenardaki şeritleri bir sağ bir sol olmak üzere üst kısımda kapatın. Bu işlemi hamur ve iç malzeme bitinceye kadar sürdürün.

Börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. 220 derece ısıtılmış fırında kabarıncaya kadar 15-20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011