fırında kuzu but

29 Ekim 2008 Çarşamba




Firinda_kuzu



annemin ben mantar çorbası yaparken hazırladığı yemek bu. kendisi bir yandan yemeği fırına koyarken bir yandan da bana "hatice, sırf sen siteye koyacaksın diye bu kadar özeniyorum." diyordu...malzemeler:

  • 1 adet kuzu but

  • 3 adet kuru soğan

  • 3 adet sivribiber

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1 yemek kaşığı domates salçası

  • 1 su bardağı kaynamış su


hazırlanması:

1. kuzu budunu kasaptan alırken kemikli olarak 5-6 parçaya böldürün. fazla yağlarını temizleyip soğuk suyla yıkadıktan sonra 2 yemek kaşığı zeytinyağıyla bir tencereye alın. 3 baş soğanı soyup bütün olarak etlere ilave edin. etleri ara sıra çevirmek suretiyle tencerenin ağzı kapalı şekilde -etler yumuşayana kadar- pişirin.

2. etler piştikten sonra su ilave etmeden fırın kabına alın. üzerine sivribiberleri dizin. 1 yemek kaşığı salçayı 1 su bardağı kaynamış su ile ezip etlerin üzerine gezdirin. tencerede kalan suyu da ilave edin. kabın üzerini alimünyum folyo ile kapatıp 200C'de 20 dakika pişirin. patates püresi ve pilav ile servis yapın.

Firinda_kuzu2



patates püresi:

5 adet iriboy patatesi soyup haşlayın. püre makinesinden geçirin. (hiç pütürlü kalmasın, kalırsa blendırdan geçirin.) 2 yemek kaşığı tereyağını sıcak patatese ilave edin. ocağın üzerinden alıp devamlı karıştırarak 1,5 su bardağı süt ekleyin. (eğer hala katıysa biraz daha süt ekleyin) tuzu da ekledikten sonra 5 dakikada püreniz hazır demektir.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011