fırında sebzeli makarna

29 Ekim 2008 Çarşamba

pasta with roasted shallots & cauliflower



bc good food dergisi bu aralar çoğunluklu sebze ve et (özellikle de balık) yemekleri içeriyor. her ne kadar pasta yapmayı daha çok sevsem de her ay dergiye ödediğim parayı düşünerek içindeki birkaç ana yemek tarifini denemeye çalışıyorum.  geçen haftalarda dergiyi alınca içinden evdeki malzemelerle yapabileceğim en kolay tarifi seçtim. tarifte karnabahar, arpacık soğan, pancar ve roka kullanılıyordu. ben pancarı eklemeyip sadece soğan, karnabahar ve rokaya ilave biraz da nane ekledim. siz mevsimine göre istediğiniz sebzeleri kullanabilirsiniz.

malzemeler:

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 16 arpacık soğan

  • 1 karnabahar, büyükçe parçalara ayrılmış

  • 350gr makarna (varsa penne türü)

  • 250gr beyaz peynir, ufalanmış

  • 100gr körpe roka


hazırlanması:

  1. fırını 200C'ye getirin. (fırınınız fanlı ise 180C) fırın kabınıza zeytinyağını koyun. karnabar, soğan, tuz ve karabiber ekleyip hepsini karıştırın. 35 dakika (arada fırın kabını çevirerek) arpacık soğanlar altın sarısı olana kadar pişirin.

  2. makarnayı paketin üzerindeki tarife göre pişirip süzün.  sebzeler pişince kabı fırından çıkarın. makarnayı ilave edin.  üzerine ufaladığınız peyniri ve rokayı ekleyin. peynirlerin fazla ezilmemesine dikkat edip hepsini yavaşca karıştırıp servis yapın.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011