Gerze nokulu

29 Ekim 2008 Çarşamba

MALZEMELER
1 adet yumurta,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 çay bardağı ılık su
2 çorba kaşığı sirke
yarım paket kabartma tozu
bir tatlı kaşığı tuz
alabildiği kadar un

İÇ MALZEMESİ:
Yarım kilo kıyma
1 ortaboy soğan

HAZIRLANIŞI
Yumurta, su, sıvı yağ, sirke ve tuz bir kap içinde karıştırılır. Alabildiği kadar un ve yarım paket kabartma tozu ilave edilip hamur yoğurulur. Kıyma, soğan ile kavrulup iç malzeme hazırlanır ve soğutulur.biraz karabiber ilave edilir.Hazırlanan hamur 6 bezeye ayrılır.Her beze ayrı ayrı tepsi büyüklüğünde açılıp iç malzeme serpilerek rulo şeklinde bükülür.Bükülen hamur, eşit büyüklükte parçalara ayrılarak tepsiye dizilir. Yumurta sürülür ve üzerine çörekotu serpilerek orta ısıdaki fırında pişirilir.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011