hazır yufka mantısı

29 Ekim 2008 Çarşamba



Hazir_yufka_mantisi_1



ortaokulda yatılı kalırken, hazır yufka mantısı çıktığı günler çok mutlu olurduk. aşçıbaşımız tonton bir laz teyzeydi ve sürekli sinirlenmek için bir bahanesi hazırdı. akşama güzel yemek çıkmayacağını bildiğimiz için öğlenden karnımızı iyice doyurmaya çalışırdık.  bunun için en iyi yöntem de tekrar sıraya girip ayni yemeği ikinci kere almaktan geçerdi.  nedense her daim sinirli olan aşçı teyze ikinci alışımızda bizi hatırlamaz ve her zamanki tavrının aksine "al çocuğum biraz daha ye" diye tabağımıza mantıları doldururdu. bu akşam mantıyı tabaklara koyarken de aklıma o teyze geldi. aslında şimdi düşünüyorum da o kadar çok çocuğa iyi bile dayanıyormuş...

malzemeler:

  • 4 yufka

  • yarım kg kıyma

  • 3 baş kuru soğan

  • 1 tatlı kaşığı karabiber

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • arzu edilirse 1 tatlı kaşığı pulbiber

  • 1 su bardağı mısır özü yağı

  • 1 kase sarımsaklı yoğurt

  • 2 yemek kaşığı tereyağında kızdırılmış 1 tatlı kaşığı pulbiber


hazırlanması:

  1. kıymayı, ince doğranmış soğan, karabiber, tuz ve isterseniz pulbiber ile yoğurup mantının içini hazırlayın.

  2. her bir yufkayı sekize bölüp tüm üçgenleri üstüste koyun. kıymalı içten ceviz büyüklüğünde bir parça alıp yufkanın geniş tarafına yayın. üçgenlerin kenarlarını içe doğru kapatmadan sarın ve üzerlerine fırça ile su sürün. daha sonra her bir ruloyu içe doğru kıvırarak sarın. tüm üçgenleri tamamlayıp bir tepsiye dizin.

  3. mısır özünü tavada kızdırıp  mantıların her iki yanını kızartın. sarımsaklı yoğurt ve pulbiberli sos ile servis yapın.



Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011