hünkar beğendi

29 Ekim 2008 Çarşamba



hünkar beğendi

annemin tarifine göre yapınca yemeğin patlıcanlı kısmı (beğendisi) biraz fazla geliyor. kalan patlıcanı siz ertesi gün üzerine limon sıkarak patlıcan salatası yapabilirsiniz.

  1. Beşamel sos malzemesi:

    • 3-4 patlıcan

    • 3 çorba kaşığı un

    • 4 çorba kaşığı tereyağı

    • 2 su bardağı süt

    • 1 tatlı kaşığı tuz



  2. Et malzemesi:

    • 1/2 veya 1 kg kuzu eti, şeritler halinde kesilmiş

    • 2 diş sarımsak,doğranmış

    • 1 çorba kaşığı un

    • 1 yemek kaşığı domates veya biber salçası

    • tuz

    • karabiber




Sosun hazırlanması:
1. Patlıcanları alimünyum folyoya sarıp ocağın üzerinde közleyin. Közlendikten sonra soyup ezin.
2. Un ve tereyağını kavurun.
3. Sütü azar azar yedirin.
4. Tuzu ekleyin.
5. Sosu ezilmiş patlıcanlarla karıştırın.
6. Tüm karışımı çukur bir tabağa alın.

Etin hazırlanması:
1. Etleri tavaya koyun ve suyunu çekene kadar az sıvıyağ ile pişirin.
2. Unu ekleyin.
3. Sarımsakları ve salçayı da ilave ettikten sonra tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
4. Etleri bir borcama koyun.

Servis yaparken tabağa ilk önce beğendisini (sosunu) koyun. sonra beğendinin tam ortasına gelecek şekilde eti yerleştirin.

4 kişilik

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011