İç Baklalı Enginar

29 Ekim 2008 Çarşamba



Ic_baklali_enginar



Bu hafta aslında işlerin yoğunluğu bahanesiyle tatil yapma planları kuruyordum. Dün arşive bakınca geçen sene tam bu zamanları mola haftası ilan ettiğimi hatırladım. (Demek ki işlerden değil bahardan kaynaklanıyor bu planlar) Muhtemelen yine aynı zamanlarda annemin yaptığı iç baklalı enginarı "siteden izne ayrıldım!" gerekçesiyle yazmamıştım. Tarif bu sene de aynı sebeple unutulmasın diye sabah erkenden yemeğin fotoğrafını çektim.

Anneme göre yemeğin en önemli püf noktası baklaların kabuklarının soyulması. Boş bir vaktinizde bir bıçağın ucuyla soyup kaldırırsanız hem zaman kazanıyorsunuz hem de onlarla pişirdiğiniz enginarı yemeye doyamıyorsunuz...

İç Baklalı Enginar
Malzemeler:


  • 7 adet enginar, soyulmuş ve temizlenmiş

  • yarım kg iç bakla, yıkanmış ve kabukları soyulmuş

  • 10-12 arpacık soğan, soyulmuş ve yıkanmış

  • 2 ince havuç, yıkanmış, soyulmuş ve verev doğranmış

  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 2 limonun suyu

  • 2,5-3 su bardağı kaynamış su

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • yarım demet dereotu


Hazırlanması:

  1. Arpacık soğanları, havucu ve zeytinyağını geniş bir tencereye alıp hafifçe kavurun.

  2. Baklaları ekleyip 1-2 defa çevirin. Limon suyunu ve kaynamış suyu ekleyin. Enginarları ilave edin. Tencerenin ağzını hava almaması için folyo ile kapatıp orta hararetli ateşte enginar ve baklalar yumuşayana kadar (ikisi aynı anda pişiyor) pişirin.

  3. Pişince tuzunu ilave edin. Tamamen soğuyunca enginarları servis tabağına alın. (Zeytinyağlı yemekler kendi tencerelerinde soğursa daha lezzetli oluyorlar) İçlerini bakla ile doldurup dereotu ile süsleyerek servis yapın.



Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011