Islama Börek

29 Ekim 2008 Çarşamba







Malzemeler
- 3 adet yufka
- 3 su bardağı tavuk veya etsuyu
- 1 haşlanmış tavuk göğsü
- 1 bardak çekirdeksiz izmir üzümü
- 1 tatlı kaşığı yenibahar
- Karabiber
- 1 su bardağı amerikan pirinci
- 1 bardak sıvıyağ
- 1 yumurtanın sarısı
- Tuz
Islama Börek
Süre:60 dk - 4 Kişilik









Yapılışı
Haşlanmış tavuk etini didikleyin. Pirinci yıkayıp süzgece alın. Bir tencerede yarım su bardağı sıvıyağı kızdırıp pirinci, üzümü ve tuzu ekleyin. Birkaç dakika kavurup 1,5 su bardağı sıcak et suyu ilave edin. Kısık ateşte pişirip didiklenmiş tavuk etini ekleyin. Karışıma yenibahar ve karabiber serpip karıştırın.

Ufak ve yuvarlak bir tepsiyi yağlayın. Yarım su bardağı et suyu ve yarım su bardağı sıvıyağı karıştırın. Yufkaları küçük küçük keserek her bir parçayı et suyu ve sıvıyağ karışımıyle ıslatıp tepsiye yerleştirin. İki kat yufka, bir kat pilav şeklinde döşeyip, üzerine çırpılmış yumurta sürün.

Önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkan böreğin üzerine kalan 1 bardak soğuk et suyunu döküp 10-15 dakika sonra dilimleyerek servis yapın.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011