İslim Kebabı

29 Ekim 2008 Çarşamba



islim kebabı



Geçen hafta ziyaretine gittiğimizde eşimin teyzesi bize islim kebabı hazırlamıştı. Yemeklerinin güzel olduğunu bildiğim için fotoğraf makinemi o akşam yanımda götürmüştüm. Kendisi de bana gayet detaylı bir şekilde  islim kebabını nasıl yapacağını anlattı, hatta ben kesim şeklini anlamayınca bir patlıcan bularak nasıl kesmem gerektiğini bile gösterdi. Tarif için çok teşekkürler Şükran teyze (+ Sümeyye)!

İslim Kebabı:
15 adet

Malzemeler:

  • 1,5kg ince uzun patlıcan

  • 4-5 adet çarliston biber, irice doğranmış

  • 3-4 adet küçük domates

  • köfte için:

  • yarım kg kıyma

  • 1 yumurta

  • 1 kuru soğan

  • 2-3 diş sarımsak

  • 2-3 dilim ekmek içi (fırında kurutulup rondoda çekilmiş)

  • tuz

  • karabiber

  • sos için:

  • 2-3 domates

  • sıvıyağ

  • 1 çay bardağı su

  • tuz


Hazırlanması:

  1. Patlıcanların kabuklarının bir kısmını ortadan kesin, böylece diğer dilimlerken kenarlarında çizgiler kalsın. (fotoğraf için tıklayın) Dilimleri tuzlayın veya tuzlu suda bekletin.

  2. Bu arada köfteyi hazırlayın. Köfte harcındaki tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun. Harçtan yumurtadan biraz küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Cam tepside fırına sürüp 200C'de pişirin.

  3. Köfteler pişerken patlıcanları kızgın yağda hafif pembeleşene kadar kızartın.

  4. Derin bir kaseye 2 patlıcan dilimini karşılıklı yerleştirin. İçine bir köfte koyup patlıcanları üzerine kapatın. Kaseyi ters çevirin, kebabı fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine 1 biber dilimi ve 1 domates dilimi yerleştirip kürdan batırın ve 200C'de pişirin.

  5. Sosu için domatesleri soyup rendeleyin. Biraz sıvıyağ ile tavada öldürün, suyu ilave edip kaynatın. Tuzunu da ekledikten sonra tabaklara paylaştırın.



Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011