Ispanaklı Pay

29 Ekim 2008 Çarşamba







Malzemeler
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı katı yoğurt
- 1 paketten bir çay bardağı eksik kekun
- 1,5 çay kaşığı tuz
- Üst Malzemesi:
- 500 gr. ıspanak
- 1 çay bardağı kaşar rendesi
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 adet piyazlık dogranmış soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yeteri kadar tuz,karabiber,pulbiber
Ispanaklı Pay
Süre:50 dk - 8 Kişilik









Yapılışı
Bir kapta sıvı yağ, yogurt, tuz ve kekunu karıştırarak çok yumuşak bir hamur yapın. Tepsiyi tereyağı ile yağlayın. Hamuru tepsinin ortasına koyun. Elinizle iyice bastırarak yayıp düzeltin.

Tavada soğanı sıvıyağ ile birlikte pembeleştirin. İçerisine suyunu elinizle sıktığınız ıspanakları ilave edin. Üzerine tuz, karabiber ve pul biber ilave ederek karıştırın. Yapmış olduğunuz bu karışımı hamurun üzerine eşit olarak dağıtın.

Yumurtayı süt ile çırpıp üzerine dökün. Kaşar rendesini de üzerine koyarak fırında pişirin. Servis tabağına alıp sıcak olarak servise sunun.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011