ISPANAKLI MANTARLI KOL BOREGI

29 Ekim 2008 Çarşamba

ISPANAKLI MANTARLI KOL BÖREĞİ

MALZEMELER:
4 su b.un
tuz
sıvıyağ
su
içi için:
250 gr.ıspanak
400 gr.mantar
1 soğan
tuz,karabiber

HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına 4 su b. un, tuz ve sıvıyağ alınır.alabildiği kadar
su ile hamur kulak memesi kıvamında yoğrulur. Diğer taraftan
iç harcı için soğanlar yemeklik doğranarak tavaya alınır sıvıyağda
sotelenir.üzerine mantarlar da doğranarak ilave edilir ve
sotelenmeye alınır.mantarlar suyunu bırakıp çektikten sonra
yağa binince doğranmış ıspanaklar ilave edilerek pişirilir.
hazırlanan hamur bezelere ayrılır. tatlı tabağı büyüklüğünde
açılır. daha sonra hamurlar her katı yağlanacak şekilde
üst üste konur.daha sonra hamur tepsi biyüklüğünde
açılır.içine iç harç konarak sarılır ve yağlanmış tepsiye alınır.
yağlanmış tepsiye alınarak fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011