Japon Güneşi

29 Ekim 2008 Çarşamba



Japongunesi



2 hafta önceki yazıyı yazdığımda aklımda bir iki güne kadar yolculuk maceralarımızı bizim çok faydasını gördüğümüz okuyucuların önerilerini ve babamızın "niye geldik biz!" ile paşlayıp "iyi ki gelmişiz" ile biten güncesinden satırları paylaşma düşüncesi vardı. Ama 4 milyon insanın arasında hasta olmadan kalmayı başaran biz daha evden dışarı çıkmadan hasta olunca bu düşüncelerim de mecburen ertelendi. Annemlerin bizi bakıma almaları sayesinde çok şükür daha iyiyiz, yolculuk yazıları da yazılacak ama onca aradan sonra bir tarif yazmak şart oldu öncelikle. İlk yazı bu yüzden daha önceden sözünü verdiğim kayınvalidemin Japon Güneşi'ne ait...

Japon Güneşi:

Malzemeler:

  • 1 kg kemiksiz kuzu kuşbaşı

  • 1 paket mantar, küp doğranmış

  • 2 adet patlıcan

  • 2 adet yufka

  • yoğurt


Hazırlanması:

  1. Eti tavaya alın, saldığı suyunu çekene kadar az miktarda sıvıyağ ilavesi ile pişirin. (soğan vs. ilave etmeden kavurma gibi pişsin.) Mantarı da ayrı bir tavada pişirip et ile harmanlayın.

  2. Patlıcanları küp doğrayıp tuzda bekletin ve sıvıyağda kızartın.

  3. Yufkaları mümkün olan en dar üçgenlere kesip (8-12 adet arası) aralarına herhangi bir şey sürmeden bir pipet yardımıyla sarın. Uçlarını suyla ıslatıp kapatın ve sıvıyağda kızartın. (böylece içi boş sigara börekleri elde edin.)

  4. Yuvarlak bir servis tabağının en altına mantar ve eti, ikinci kata patlıcanları yayın. Üzerlerine yufkaları güneş ışınları gibi dizin.

  5. Ortasını açıp sarımsaklı veya sade yoğurt koyarak servis yapın.



Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011