Kabaklı Tart

29 Ekim 2008 Çarşamba







Malzemeler
- Hamur Malzemesi:
- 150 gr. margarin
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı tozşeker
- Üst Malzemesi:
- 3 adet kabak
- 6 taze soğan
- 3 adet domates
- 2 adet yumurta
- 1/2 demet dereotu
- 100 gr. beyaz peynir
- 3 adet sosis
- 1 su bardağı krema
- Tuz,karabiber,fesleğen
Kabaklı Tart
Süre:70 dk - 6 Kişilik









Yapılışı
Çukur bir kapta margarini bıçakla kıyın. Yumurta, un, tuz ve şekeri ilave ederek tart hamurunu yoğurun. 30 dakika buzdolabında dinlendirin.

Taze soğan ve dereotunu ince ince kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Kabakları temizleyip yuvarlak dilimleyin. Tuzlu suda hafif haşlayın ve süzün.

Hamuru yağlanmış tart kalıbına yayıp üzerine çatalla delikler açın. 200 dereceli fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkarıp üzerine kabakları döşeyin. Kıyılmış soğan, dereotu, domates ve ince dilimlenmiş sosisleri yerleştirin.

Kremayı yumurta ile çırpın. Ezilmiş beyaz peynir, tuz, karabiber ve fesleğenle karıştırıp tartın üzerine dökün. Fırında 30 dakika daha pişirip servis yapın.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011