Kağıtta Tavuk

29 Ekim 2008 Çarşamba

Kagitta_tavuk



Hafta başında bir yandan markete gitmeden evdekileri pişirmek için diretip bir yandan da yemek kitaplarını karıştırırken rastladım bu tarife. Yelda Sönmez'in Anneannemin Mutfağı kitabında yeralan tariften sadece çubuk tarçını çıkartıp tane karabiber ekledim. Arta kalan bir but ile de ertesi gün tavuk çorbası yaptım. İftara lezzetli bir tavuk pişirmek isteyenlere alternatif olacak lezzette olduğunu söyleyebilirim.

Bu vesileyle herkese hayırlı ramazanlar diliyorum!

Kağıtta Tavuk But:
1 porsiyon

Malzemeler :


  • iri bir tavuk budu (kalça ile birlikte)

  • 1 çorba kaşığı tereyağı

  • 3-4cm'lik çubuk tarçın

  • Anason (yıldız anason ile yaparsanız yemeğiniz daha şık olur)

  • 2 diş sarımsak

  • 1 halka ince limon dilimi

  • tuz

  • karabiber


Hazırlanması:

  1. Tavuk budunu, hafif yumuşattığınız tereyağı, tuz ve karabiber ile sıvayın.

  2. Yeterli boyutlarda bir yağlı kağıda yerleştirin, üzerine anasonu, çubuk tarçını, ayıklanıp dilimlenmiş sarımsakları ve limon dilimini koyun.

  3. Yağlı kağıdı paket yapıp, fırın tepsisine yerleştirin.

  4. Önceden 200C ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin.

  5. Kağıt ve tavuk iyice kızarınca, servis tabağına alın, kağıdı uçlarından açıp altına kıvırarak servis yapın.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011