KARNIBAHARLI MAKARNA BOREGI

29 Ekim 2008 Çarşamba



KARNIBAHARLI MAKARNA BÖREĞİ


MALZEMELER:
yarım kg. karnabahar
1 yufka
1 kase makarna
2 diş sarımsak
1 tutam dereotu
1 tutam maydanoz
2,5 su b. süt
1 çorb ak. un
4 çeri domates
dil peyniri
sıvıyağ
tuz

HAZIRLANIŞI:
Önce tencereye az miktarda su koyarak
karnıbahar ve makarnaları aynı suda
haşlayarak suyunu çektirin.üzerine sarımsak,
maydanoz ve dereotunu da ekleyin. Diğer
Tarafta süt,un ve biraz sıvıyağla akışkan bir
sos hazırlayın. Bir yufkayı fırın kabına yayın.
üstüne makarnalı karışımı boşaltın. Çeri
domatesleri doğrayarak üzerine yerleştirin.
En son elinizle parçaladığınız dil peynirlerini
de serpin. Kabın dışına taşmış yufka parçalarını
üstüne kapatıp 180 derecede alt üst kızarana
kadar pişirin. Ters çevirip dilimleyerek sıcak
servis yapın.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011