Kaşarlı Biftek

29 Ekim 2008 Çarşamba



Kasarli_biftek



Geçen cumartesi akşamı iftar menüsünün ana yemeği kaşarlı biftekti. Yemeği tadanlar özellikle bunun tarifini yazmam konusunda ısrar ettiler, fotoğrafını nasıl çekebileceğim konusunda önerilerde bulundular (özellikle ailenin erkekleri fikir verdiler), bir de bu yemeğin Hacı Abdullah lokantasında sunulan bir yemeğe çok benzediğini söylediler. Bunca sözden sonra kaşarlı biftek tarifini ilk önce eklemek şart oldu.

  • 1 kg biftek

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 4 adet patates, haşlanmış ve ezilmiş

  • 1,5-2 su bardağı süt

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 1 tatlı kaşığı karabiber

  • 150gr dil peyniri


Hazırlanması:

  1. Bir tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyarak bifteklerin tek tek altını ve üstünü kızartın. (Kızarttıklarınızı tencerenin bir köşesinde toplayın, hepsi kızarınca biftekleri tencereye yayın.) Daha sonra tencerenin ağzını kapatıp biftekler bıraktıkları suyu çekip yumuşayana kadar pişirin.

  2. Bifteklerinizi fırın kabınıza yayın. Üzerlerine bir miktar tuz ve karabiber serpin. Etlerin üzerini folyo ile kapatıp kabınızı bir köşeye alın.

  3. Bu arada haşlayıp iyice ezdiğiniz patateslere bir yemek kaşığı tereyağını ocağın üstünde karıştırarak yedirin. Soğuk sütü azar azar ilave ederek -karıştırmaya devam ederek- pürenizi hazırlayıp tuzunu ilave edin. Püre eğer pütürlüyse blendırdan geçirin. (özellikle yumuşak bir püre olmalı, kek hamuru kıvamında) Püreyi etlerin üzerini kapatacak şekilde yayın.

  4. 200C'lik fırına koyup pürenin üzeri hafif kuruyana kadar fırında tutun. (20-25 dak.)

  5. Dil peynirlerini tel tel ayırın ve pürenin üzerini tamamen kapatacak şekilde yayın, tekrar fırına verip eriyen peynirler hafif kızarmaya başlayana kadar pişirin. Börek gibi dilimleyerek servis yapın.



Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011