Katmerli Börek

29 Ekim 2008 Çarşamba







Malzemeler
- Hamuru İçin:
- 1 paket margarin
- 4 su bardağı un
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karbonat İçi İçin:
- 300 gr. kıyma
- 1 büyük soğan
- 3 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 2-3 dal maydanoz
- Tuz,kırmızıbiber
Katmerli Börek
Süre:80 dk - 4 Kişilik









Yapılışı
Kıymayı ve soğanı kavurup, yeşilbiber, domates, maydanoz, bir tutam tuz ve biber ilave edin.

Hamuru için verilen malzemeleri karıştırın. Hazırladığınız hamuru 8 eşit parçaya ayırarak bir gece bekletin. Hamura dikdörtgen şekli verin ve olabildiğince ince açıp üzerinde tereyağını gezdirin.

Hamurun uzun tarafına iç malzemesini yerleştirip, rulo şeklinde yuvarlayın. Ruloyu 5 santim eninde parçalara bölüp, üzerine yumurta sarısını sürün. 200 derecede fırında pembeleşinceye kadar pişirip, sıcak servis yapın.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011