KONYA TİRİTİ

29 Ekim 2008 Çarşamba


Yarım kg. et
2 çorba k.tereyağ
2 soğan
1 tutam maydonoz
tuz,karabiber
kimyon

Pidesi için:
3 su b. un
1 çorba k. kuru maya
1 tatlı k. tuz
alabildiği kadar ılık su


HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın.
Üzerine kuru maya,1 tatlı kaşığı tuz ve alabildiği kadar
su ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
Hamuru bezelere ayırıp merdane ile açıp
pide şekli verin.Fırın tepsisine yağlayın ve pideleri
fırın tepsisine alın.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
Tencereye yarım kg.eti alın ve pişirin.
Servis tabağına küp kesilmiş pideleri alın.
Üzerine etin suyunu gezdirin.Üzerine eti alın.
Servis tabağının kenarlarına yoğurt ekleyin.
Üzerine piyaz doğranmış soğanı ekleyin.Üzerine
ince kesilmiş maydonoz ekleyin.
Tavaya 2 çorba kaşığı tereyağı eritin üzerine
pulbiber ile sos yapın.
Servis tabağına tereyağını gezdirip servis edin.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011