Kıymalı Patatesli Börek

29 Ekim 2008 Çarşamba







Malzemeler
- 5 adet yufka
- 350 gr. kıyma
- 2 adet patates
- 2 baş soğan
- 175 gr. margarin
- Tuz
- Karabiber
- 5 çorba kaşığı sıvı yağ
Kıymalı Patatesli Börek
Süre:45 dk - 15 Kişilik









Yapılışı
Tavada kıymayı sıvı yağda suyunu salıp çekene kadar orta hararetli ateşte kavurun. Soğanları doğrayın. Tavaya ilave edip yumuşayana kadar kıymayla beraber kapağı kapalı bir şekilde 5 dakika pişirin.

Patatesleri küp şeklinde doğrayın. Bunları da tavaya ilave edin ve arada karıştırarak kapağı kapalı bir şekilde 7-8 dakika kadar pişirin. Altını kapatıp, 10 dakika kadar bu şekilde kapağı kapalı bekletin.

Margarini bu arada eritin. Yufkayı düz bir zemin üzerine serin. Üzerine eritilmiş margarinden sürün ve ikinci yufkayıda üzerine serin. Yufkalar iki kat üst üste iken üçgen şeklinde 12' ye dilime kesin.

Patatesli harçtan 1 çorba kaşığı dolusu kadar malzeme her bir üçgenin kıyısına koyun. Harcı biraz  elinizle yaydırın. Dilimin kenarlarını harcı dışarıya doğru dökülmesin diye içeri doğru katlayın. Daha sonrada sigara böregi gibi sarın.

Diğer 3 yufkadan ikisinide aynı şekilde sarın. Geriye 1 yufka kalınca onuda eritilmiş margarin ile yağlayın fakat yufkayı ikiye katlayın. İkiye katladığınız yufkayı da 6' ya bölün ve harçtan kıyısına koyup diğerleri gibi sarın.

Üzerine kalan eritilmiş margarinden sürün. Çörek otu,susam serpin. Bu şekilde 15 dakika kadar beklettiten sonra 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011