Kıymalı Pırasa Böreği

29 Ekim 2008 Çarşamba







Malzemeler
- 1 kg. pırasa
- 2 adet havuç
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 250 gr. kıyma
- 2 kahve fincanı margarin
- 1 demet maydanoz
- Tuz,karabiber
- Hamuru İçin:
- 1 adet yumurta
- 1 kahve fincanı yoğurt
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 su bardağı un
- 1/2 çay bardağı su
- Tuz
Kıymalı Pırasa Böreği
Süre:60 dk - 6 Kişilik









Yapılışı
Hamuru hazırlamak için; bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatarak en az 30 dakika dinlendirin.

Pırasa ve havucu temizleyip ince ince doğrayın. Bir kaşık yağı tavada kızdırıp sebzeleri 3-4 dakika kavurun. Sonra kıymayı ekleyerek 3-4 dakika karıştırın ve fazla yumuşamadan ateşten alın. Tuz, biber ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın.

Hamurdan beş beze hazırlayıp fırın kabından 5-6 cm. daha geniş çapta bir yufka açın. Bu yufkayı yağlanmış kalıbın dibine uçları dışarı gelecek şekilde yayın.

Süt, yumurta ve kalan yağı çırpın. Kalıptaki hamurun üzerine gezdirin. Kalan bezelerden kalıp büyüklüğünde yufkalar açın. Bir yufkayı kalıptaki hamurun üzerine yerleştirip hazırladığınız karışımdan gezdirin ve bir yufka ile üzerini kapatın. Üzerine pırasalı harç yerleştirip diğer iki yufkayı aynı şekilde arasına karışım sürerek kalıba yerleştirin. Uçları sarkan yufkayı üzerine toplayın ve hamur şeritlerle tutturun. Üzerine çırpılmış yumurta sürüp önceden kızdırılmış orta ısılı fırında 20-25 dakika pişirin.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011