MANDALİNALI TART

29 Ekim 2008 Çarşamba



2,5 su b. un
125 gr. tereyağı
2 çorba k.toz fındık
1 yumurta
1 tatlı k. kabartma tozu
1 su b. toz şeker
buzlu su

Kreması için:
2 su b. süt
1 su b. mandalina suyu
3 çorba k. un
1 çorba k. nişasta
1 su b. toz şeker

HAZIRLANIŞI:
Kreması için tencerye 2 su bardağı sütü alın.
Üzerine 3 çorba k.un,1 çorba k.nişasta,1 su bardağı
toz şekeri ilave edin ve ocağa alın.
Krema katılaşmaya başlayınca üzerine 1 su bardağı
mandalina suyunu ilave edin.Devamlı karıştırarak kremayı
pişirin.
Tart hamuru için karıştırma kabın 2.5 su bardağı unu alın.
Üzerine 2 çorba kaşığı toz fındık 1 tatlı kaşığı kabatma
tozunu ekleyin.Ortasına havuz açın ve içine 1 adet yumurtayı kırın.
Yumurtanın üzerine 125 gr.tereyağını alın.Unun üzerine 1 su bardağı
toz şekeri alın.İlk önce terayağını ve yumurtayı karıştırın.Daha sonra
unu da karışıma ekleyerek yoğurun.Tart hamurunu kalıba yerleştirin
ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.
Fırından çıkan tart hmurunun üzerine hazırladığınız kremayı
ilave edin.Üzerine mandalina dilimleri ile süsleyerek servis edin.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011