Mantarlı Milföy

29 Ekim 2008 Çarşamba







Malzemeler
- 1 kg. un
- 350 gr. margarin
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 adet limonun suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- İç Malzemesi:
- 20 adet mantar
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tozşeker
- 1 yumurtanın sarısı
- Tuz,karabiber,kırmızıbiber
Mantarlı Milföy
Süre:70 dk - 10 Kişilik









Yapılışı
Mermer tezgahın üzerinde un, yağ, tuz ve limon suyunu yoğurun. Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar işleme devam edin. Hamuru açıp dörde katlayın ve üzerine nemli bir bez örterek 1 saat dinlendirin. Aynı işlemi 2 kez daha tekrarlayın.

Mantarları yıkayıp limonlu suda bekletin. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Tereyağını tavada eritip domatesleri soteleyin. Toz şeker, tuz, karabiber ve kırmızıbiber ilave edip domatesler suyunu çekinceye kadar kavurun. Mantarları ekleyip 15-20 dakika kadar pişirin.

Milföy hamurundan 10'ar cm. genişliğinde kareler kesin. Fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Orta ısılı fırında kabarıp üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Ilıyınca ortasından ikiye kesin. Hazırladığınız mantarlı karışımı pişen milföylerin arasına paylaştırıp kapatın.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011