MERCIMEK YATAGINDA TAVUK GOGSU

29 Ekim 2008 Çarşamba



MERCİMEK YATAĞINDA TAVUK GÖĞSÜ


MALZEMELER:
1 tavuk gögsü
1 dal adaçayı
1 çay b. kırmızı mercimek
1 çorba k. ince bulgur
1 dilim limon
1 havuç
1 sap yeşil soğan
1 tutam derotu,maydanoz

HAZIRLANIŞI:
Kırmızı mercemeği ve rende havucu tencereye
alın. Sıvıyağda soteleyin. Üzerine biraz su verip
pişmeye bırakın. Pişmesine yakın bulguru ,ince
doğranmış soğanı ekleyin. Pişince servis tabağına
alın. Diğer tarafta tavuk gögsünü teflon tavada
birkaç yaprak ada çayı ile birlikte pişirin.
Dilimleyerek mercimeğin üzerine alın. Limon
maydanoz ve dereotu ile süsleyin.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011