Mercimekli Börek

29 Ekim 2008 Çarşamba







Malzemeler
- Hamuru İçin:
- 3 su bardağı un
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Yarım su bardağı su
- Bir tutam tuz
- İç Malzemesi:
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 2 su bardağı su
- 2 adet soğan
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- Tuz,karabiber
- Üzeri İçin:
- 1 yumurta sarısı
Mercimekli Börek
Süre:45 dk - 8 Kişilik









Yapılışı
Unun ortasını havuz gibi açıp sıvıyağ, yumurta, kabartma tozu, su ve tuz ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Top şeklinde kapatıp üzerini nemli bezle örtün ve 10 dakika dinlendirin.

Mercimeği yıkayın ve 2 bardak su ile yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün. 2 kaşık sıvıyağı tencerede kızdırın. Soğanı kıyıp pembeleştirin. Mercimek, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın, birkaç dakika sonra ateşten alın.

Hazırladığınız hamuru sekiz eşit parçaya ayırın. 15 cm eninde kare şeklinde açın. İçlerine mercimekli karışımı paylaştırın. Hamurların 4 ucunu ortada birleştirip kapatın.

Üzerine yumurta sarısı sürüp hafifçe yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fı­rında pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011