Mücverli Pide

29 Ekim 2008 Çarşamba







Malzemeler
- 2 diş sarımsak
- 250 gr. bezelye
- 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Bir miktar un
- Kızartmalık yağ
- 1 pide ekmek
- 4 adet süs biberi
- Tuz,karabiber
- 4 adet salatalık turşusu
- 1/2 demet roka
- 4 marul yaprağı
Mücverli Pide
Süre:35 dk - 4 Kişilik









Yapılışı
Soğan ve sarımsağı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Bir kasede soğan, sarmısak, bezelye, maydanoz, kabartma tozu, karabiber ve tuzu karıştırıp püre haline getirin. Karışımdan küçük parçalar alıp una bulayın.

Büyük tavada yağı kızdırıp mücverleri 3'er dakika kızartın. Mücverleri yağdan alıp bir kağıt mutfak havlusunun üzerinde yağını çektirin.

Pide ekmeğini dört üçgen parça halinde bölüp içini açın. Süs biberlerini halkalar halinde doğrayın. Salatalık turşusunu dilimleyin. Rokayı yıkayıp ayıklayın. Marul yapraklannı yıkayıp ince şeritler halinde doğrayın. Malzemeleri eşit olarak pide ekmeklere payaştırıp servis yapın.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011