Palamut Izgara

29 Ekim 2008 Çarşamba



Palamut



İş dönüşü acıkmış bir küçük hanım için maksimum yarım saatte hazırlanacak, besleyici ve sağlıklı bir yemek arayışının sonucu bu yemek. Balık pişirmeyi son bir yıldır bu kadar çok sevmemin ilk nedeni bu herhalde. İlk kavuşmanın ardından oyun oynayana kadar yemek hazır olmuş oluyor. Tarifi forumdan Gönül hanım vermiş, bendeki tek fark balıkların bütün değil parça parça pişirilmiş olması ve maydanoz sevmeyenler olduğundan dolayı eklenmemesiydi. Yine de sonuç çok lezzetliydi. Tarif için teşekkürler Gönül hanım!

Palamut Izgara:

Malzemeler:

2 adet palamut, temizlenmiş ve yıkanmış
4-5 domates
2 adet kuru soğan
2 adet sivri biber
2 adet limon
maydanoz
tuz

Hazırlanması:

  1. Domateslerin bir kısmını rendeleyin ve yıkanmış, tuzlanmış palamutların arasına rendelenmiş domatesleri yerleştirin.

  2. Bunları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Palamutların üzerini halka halka doğranmış soğan, domates, biber, maydanoz, biber ve limon ile döşeyin.

  3. Fırının ızgara bölümünde pişirin.



Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011