Poğaça

29 Ekim 2008 Çarşamba







Malzemeler
- Hamuru İçin:
- 3 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 küçük paket kuru maya
- Çörekotu,susam
- İçine:
- 200 gr. peynir
Poğaça
Süre:50 dk - 12 Kişilik









Yapılışı
Unu bir kabın içine boşaltın. Paket mayayı içine toz halinde iken karıştırın. Yumurtanın sarısını üzeri için ayırın ve beyazını un kabına katın. Yoğurt, sıvıyağ ve tuzu da katıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar karıştırın. Hamuru 40 dakika dinlendirin.

Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içine bir miktar peynir koyduktan sonra altını kapatıp, kapatma yeri alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizin.

Üzerine yumurta sarısı sürün. Üzerine çörekotu ve susam serptikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011