Pırasalı Tart

29 Ekim 2008 Çarşamba







Malzemeler
- 5 kahve fincanı sade kekun
- 1 kahve fincanı yumuşamış tereyağı
- 4 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 çorba kaşığı sirke
- 4 çorba kaşığı su
- Tuz
- İç Malzemesi:
- 4 adet pırasa
- 1 kutu krema
- 1/2 çay bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 100 gr. beyaz peynir
- Tuz,karabiber
Pırasalı Tart
Süre:45 dk - 8 Kişilik









Yapılışı
Kekun, oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin, sıvıyağ, sirke, su ve tuzu karıştırıp yumuşak bir tart hamuru yoğurun. 20-25 dakika buzdolabında bekletin. Yağlanmış kalıba yerleştirip birkaç yerinden çatalla delin.

Pırasaları temizleyip yıkayın. Ufak ufak doğrayıp hafifçe haşlayın ve süzün. Krema, tuz, biberle karıştırıp hamurun üzerine yayın. Önceden ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin. Dilimleyip sıcak servis yapın.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011