rulo köfte

29 Ekim 2008 Çarşamba



Rulo_kofte_3



bir hafta boyunca sadece iş ile ilgili kitapları okuyunca mutfakta yeni keşifler yapmaya zaman kalmadı. neyseki annem ne zamandır yapmadığı bir yemeği pişirdi. böylece bana da siteye ekleyecek malzeme çıkmış oldu.

malzemeler:

  • 750g kıyma

  • 3 dilim bayat ekmek

  • 3 yumurta (bir beyazı ayırın)

  • 1 tatlı kaşığı karabiber

  • 1 tatlı kaşığı kekik

  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber (arzuya göre)

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 1 çay fincanı ince doğranmış maydanoz

  • 1 kutu (200g) patates-havuç-bezelye karışımı garnitür konserve


hazırlanması:

  1. garnitür hariç bütün malzemeleri yoğurup köfte hamuru elde edin.  3-5 dakika yoğurmaya devam edin.

  2. fırın kabını hafifçe yağlayıp kıymayı onun içine bir parmak kalınlığında yayın. garnitür karışımına çok az tuz serpip kıymanın ortasına yayın.  köftenin birleşme kısmı alta gelecek şekilde kıymayı rulo haline getirin.


  3. Rulo_kofte_4



    üzerine ayırdığınız yumurta beyazını sürün. 3-4 çay kaşığı kadar tereyağını üzerine koyup 200C fırında 40 dakika kadar pişirin. pişme esnasında ara sıra kontrol edip etrafına sızan yağlardan üzerine dökün. (böylece köfte kurumayacaktır.)

  4. bu köfteyi içine haşlanmış bütün havuç sararak da yapabilirsiniz. patates püresi, pilav veya hafif sotelenmiş brokoli ile servis yapabilirsiniz.



Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011