Sandal Sefası

29 Ekim 2008 Çarşamba

Iftar_1_4



Hafta sonu gelen misafirlerimiz için kayınvalidemin tarifiyle yaptığım  sandal sefası. Daha önce kabakla yapılanlarını okumuştum ama patlıcanla yapılanı bana daha güzel geldi. Bir de kayınvalidem kuşbaşı et yerine antrikotu kuşbaşı yapmamı önermişti, böylece et hem daha çabuk pişti hem de daha yumuşak oldu.

Sandal Sefası

14 adet

Malzemeler:

  • 7 adet bostan patlıcanı

  • kızartmak için sıvıyağ

  • 1kg antrikot et

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 4-5 adet domates

  • 3-4 adet sivribiber

  • tuz

  • üzerlerine kaşar peyniri rendesi


Hazırlanması

  1. Bol sıvıyağı kızartma tenceresinde iyice kızdırın. Patlıcanları birer birer uzunlamasına ikiye kesip kabuklarını soymadan yüksek ateşte önlü arkalı kızartın. Kağıt havlunun üzerine alıp fazla yağını süzdürün. Kalan patlıcanlara da aynı işlemi uygulayın.

  2. 2 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın. Antrikotu ilave edip bıraktığı suyu iyice azalana kadar pişirin. Biberleri ve domatesi doğrayıp tuzla birlikte ete ekleyip pişirin.

  3. Patlıcanların ortasını çatalla bir miktar ezin. İçlerine etten bir kaşık koyup fırın kabına dizin. (Eğer yemeği akşam için hazırlıyorsanız servise yarım saat kalana kadar üzerini folyoyla örtüp fırında bekletin.) Etin suyu kaldıysa bu suyu kalmadıysa bir miktar salçalı suyu kabın altına dökün. 200C fırında pişirin. Fırından çıkartırken üzerlerine peynir rendesi serpin.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011