sebzeli bulgur pilavı

29 Ekim 2008 Çarşamba




sebzeli bulgur pilavı



haftasonları şehir dışındaki bahçemize gittiğimizde annem genelde sebzeli bulgur pilavı pişirir. bu pilav hem az malzemeyle hazırlandığı hem de doyurucu olduğu için bizim en sevdiğimiz yemeklerden biri. bu hafta sonu da pilav, dayımın getirdiği inegöl köftelere eşlik etti...malzemeler:

  • 2 baş kuru soğan

  • 4-5 sivri biber

  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı (veya zeytinyağı)

  • 4 orta boy domates

  • 2 orta boy patates

  • 1 kase pilavlık bulgur

  • 2,5 kase kaynamış su

  • 1 tatlı kaşığı tuz


hazırlanması:

1. 2 baş kuru soğanı ve 4-5 sivri biberi doğrayıp 2-3 yemek kaşığı yağ ile kavurun.

2. 4 domatesi soyup fındık büyüklüğünde doğrayın ve tencereye ekleyin. 2 patatesi de aynı şekilde doğrayın, tencereye ilave edin. tahta bir kaşıkla çevirerek 5 dakika kavurun.

3. 2,5 kase kaynamış suyu ekleyin. patatesler yarı pişince (tam pişmesinler) ayıklanıp yıkanmış 1 kase bulguru ekleyin. 1 tatlı kaşığı tuzu da ilave edip bulgurlar suyu çekene kadar pişirin. suyunu çekince tencerenin kapağının altına kağıt havlu koyup 5 dakika demleyin.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011