SOTE ISPANAKLI BUHARDA LEVREK

29 Ekim 2008 Çarşamba

MALZEMELER:
2 levrek
1çorba k.tereyağ
2 defne yaprağı
dereotu sapı
zeytinyağı
tane karabiber
su
garnitürü için:
2 diş sarımsak
1 soğan
250 gr.ıspanak
1 havuç
limon suyu
zeytinyağı
HAZIRLANIŞI:
1 adet havuç soyulur tancerebin altına konur. üzerine maydanoz kökü
defne yaprağı ve limon konulur.balık fileto şeklinde kesilir,derisi soyulur.
balık rulo yapılıp kürdanla tutturulur ve tencereye konur.tuzu ayrlanır.
balıkların üzerine tereyağı ve tane karabiber konularak suyu da ilave
edilerek pişmeye bırakılır.kaynamaya başladıktan sonra 8- 10 dk pişirilir.
diğer taraftan garnitürü için sarımsak ve soğan zeytinyağında sotelenir.
ıspanaklar doğaranarak ilave edilir.tuzu ve karabiberi ilave edilir.
kısa sürede yüksek ısıda sotelenir.pişince servis tabağına alınır.
üzerine balıklar alınır.tencerede balıkla beraber pişirilen bütün havuç
da çıkarılıp minik doğranarak üzerinde servis yapılır.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011