SUCUKLU GEVREK BÖREK

29 Ekim 2008 Çarşamba


125 gr tereyağı
2,5 su b. un
1 yumurta
1 çorba k. elma sirkesi
1 tatlı k. tuz
su

iç harcı için:
2 yeşil biber
2 közlenmiş kırmızı biber
1 soğan
1 defne yaprağı kekik
100 gr sucuk
sıvıyağ

üzeri için:
1 yumurta

HAZIRLANIŞI:
Bu börekteki en önemli özellik hamurunun ince ve gevrek olması.Bunun içinde un ve tereyağı
önce iyice karıştırılıyor. Daha sonra üzerine 1 yumurta kırılıp,unu ve sirkesi eklenip hamur
haline getirilir. Bir kaba alınıp üzeri kapatılarak en az yarım saat hatta 1 saat dolapta
dinlendikten sonra bezelere ayrılır.Diğer tarafta iç malzemesi hazırlanır. Bir tavada soğan ve
yeşil biberler sıvıyağ ile sotelenir. üzerine küp doğranmış sucuklar konur. Şöyle bir çevrildikten
sonra doğranmış ve daha önceden közlenmiş kırmızı biberlerle bir iki dakika pişirilir ve
soğumaya bırakılır. Bezeler bir tatlı tabağı büyüklüğünde açılıp içine harç konur. Kenarları
bükülerek kapatıldıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürülüp 180 derecede pişirilir.gerçekten denenmeye değer kapalı pizza kadar lezzetli bir börek

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011