Tandır Böreği

29 Ekim 2008 Çarşamba







Malzemeler
- Hamuru İçin;
- 8 su bardağı un
- 3 su bardağı su
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 250 gr. tereyağı veya margarin
- 2 yemek kaşığı tahin
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- Harcı İçin;
- 500 gr. kıyma
- 2 orta boy soğan
- Yarım demet maydanoz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- Üzeri İçin;
- 1 adet yumurta
- Çörek otu
Tandır Böreği
Süre:70 dk - 8 Kişilik









Yapılışı
Tahin ve tereyağı hariç hamuru için verilen tüm malzeme ile  kulak memesinden biraz daha katı bir hamur hazırlayın. Üç parçaya ayırıp her birini yuvarlak hale getirin, üç hamuru da unlanmış bir masada oklava ile yarım cm. kalınlığında ve 40 cm. çapında açın.

Eritilmiş ve soğumuş olan tereyağını tahinle iyice karıştırıp bölüştürerek, üç hamura fırça ile sürün ve üçünü ayrı ayrı rulo şeklinde sarıp, kendi çevresinde döndürerek spiral biçimde sarın. Hamurları bir kaba dizip üzerini strec filmle kapayarak, buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.

Harcı için soğan ve maydanozları incecik kıyın, zeytinyağını tavada kızdırıp soğanları ilave edin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Kıyma, tuz, pulbiberi ekleyip karıştırarak 5 dakika kavurun. Maydanozları da ekleyip ateşten alın.

Dinlenmiş hamurları, unlanmış masada oklavayla yarım cm. kalınlığında büyük fırın tepsisi için açın, yağlanmış tepsiye ilk katını serip üzerine harcın yarısını ilave edin. Diğer hamuru açıp, harcını üstüne yayarak aynı işlemi tekrarlayın, üçüncü olarak açtığıniı hamuru üzerlerine kaplayıp tepsiden taşan hamurları kesin.

Üzerine yumurta sürüp çörekotu serpin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 35 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011