terbiyeli köfte

29 Ekim 2008 Çarşamba




terbiyeli köfte



yıllardır yaptığımız çorba tarifini bir-iki yemek kitabıyla karşılaştırınca bizim terbiyeli köfte dediğimiz yemeğe başkalarının köfteli çorba dediğini farkettim...malzemeler:

  1. köfte malzemeleri:

    • 350-500 gr kıyma

    • 2 dilim bayat ekmek içi, ufalanmış

    • bir çay bardağı pirinç

    • bir tatlı kaşığı karabiber

    • bir tatlı kaşığı tuz

    • bir yumurta

    • iki yemek kaşığı zeytinyağı

    • yarım demet maydanoz, ince kıyılmış



  2. çorba malzemeleri:

    • bir orta boy soğan

    • yarım çay bardağı sıvıyağ

    • bir yemek kaşığı domates salçası

    • bir buçuk litre su

    • bir ( veya bir buçuk) tatlı kaşığı tuz




hazırlanması:
1. kıymayı, 2 ekmek içini, bir çay bardağı pirinci, bir tatlı kaşığı karabiberi, bir tatlı kaşığı tuzu, 1 yumurtayı ve iki yemek kaşığı zeytinyağını karıştırıp köfte hamuru yapın.

2. kıyılmış maydanozları bir tepsinin üzerine yayın. köfte hamurundan misket büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve tepsinin üzerine dizin. (eğer köfteleri sonradan kullanmak üzere donduracaksanız bu halde buzluğa koyun. ara sıra maydanozlarla karıştırarak bir süre dondurun. yeterince donunca bir poşete doldurup tekrar pişirene kadar derin dondurucuda bekletin.)

3. çorbayı hazırlamak için bir soğanı doğrayıp yarım çay bardağı sıvı yağda öldürün. bir kaşık domates salçasını ekleyip bir miktar kavurun. bir buçuk litre kaynamış suyu, yarım tatlı kaşığı tuzu ve köfteleri ekleyip karıştırın. 10-15 dakika pişirin.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011