VEJETERYAN PİZZA

29 Ekim 2008 Çarşamba



Hamuru için:
2,5 su b. un
yarım p. yaşmaya
1 tatlı k. tuz
2 çorba k. zeytinyağı
alabildiği kadar su

Sosu için:
1 çorba k. salça
2 çorba k. fesleğenli zeytinyağı
2 diş sarımsak
tuz, kekik

Üzeri için:
1 kase mantar
1 kırmızı biber
1 yeşil biber
1 çay b. tane mısır
siyah zeytin
yeşil zeytin
kaşar p. rendesi

HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına 2.5 su bardağı alın.
Üzerine yarım paket yaşmaya,1 tatlı k.tuz
zeytinyağı ve alabiliği kadar su ilave ederek
bir hamur elde edin.
Hamuru 2'ye bölün ve merdane ile açın.
Sosu için bir karıştırma kabında 1 çorba k.salça
2 çorba kaşığı fesleğen sosu,ince kesilmiş 2 adet sarımsak
tuz ve kekik ile bir sos elde edin.
Üzeri için mantarı,kırmız biberi ve yaşil biberi
ince olarak kesin.
Üzerine 1çay bardağı tane mısır,siyah ve yeşil zeytin
ilave edin.
Fırın tepsilerine açılmış hamurları alın.
Üzerine sosunu ilave edin.Üzerine kaşar peynir rendesi
serpin.Üzerine sebzeli harçtan ekleyin.Tekrar üzerine
kaşar peynir rendesi ilave edin.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011